SG-1 Gyorskapuk

 

SG-1

A berendezéseket folyamatos működésre terveztük; a gyalogosforgalom ellenőrzésére szolgálnak közvetlen felügyelet alatt álló, épületek belsejében levő őrzött területek bejáratainál. A kapuk együttműködnek a gyalogosforgalmat és a személyek belépését ellenőrző elektronikai rendszerekkel, mint például beléptető rendszerek olvasói, nyomógombok, egyéb elektronikus vezérlések és infravörös távvezérlés.

 

Felhasználási területek:

 • gyalogosforgalomnál jegyellenőrző és belépés engedélyező pontok,
 • repülőterek/kikötők,
 • védett épületek (pl. állami hivatalokba - határátkelők, minisztériumok, egyéb szolgáltatások) bejáratainál elhelyezett beléptető pontok
 • jegyellenőrzési és díjfizetési pontok múzeumokban, színházakban, mozikban, kiállítási csarnokokban, arénákban, fizetős WC-knél,
 • sportlétesítményekben, pl. uszodákban és stadionokban, egyéb sport- és szórakoztató létesítményekben levő jegyellenőrzési pontok,

 •  

  belépés ellenőrzése és munkaidő-nyilvántartás vezetése a munkahelyeken, pl. irodákban, gyárakban és munkahelyek speciális területein.

 

BELÉPÉS ÉS KILÉPÉS ELLENŐRZÉSE

Egy, a gyalogosforgalom detektálására szolgáló érzékelőrendszer segíti az erre jogosult személyek belépését. A kapuk szoftvere elemzi a szenzorokról érkező jeleket, amely nagy pontossággal fel tudja ismerni azokat az eseteket, amikor két személy próbál meg átjutni a kapun egyetlen jogosultsággal, vagy ha erre nem jogosult személy kísérli meg az átjutást. 

 

PIKTOGRAMOK

Vizuális jelzések (piktogramok) adnak tájékoztatást a forgalom irányáról, amely be- és kikapcsolható az adott sávokon. Egy vörös kereszt tájékoztat arról, hogy a forgalom irányát megfordították, vagy a forgalmat lezárták (a berendezés megakadályozza a személyek áthaladását); zöld nyíl tájékoztat arról, hogy ezt a forgalmi irányt bekapcsolták.

  

HANGJELZÉS

Hangjelzés tájékoztat többek között egy szokatlan helyzet bekövetkezéséről (pl. amikor két személy próbál meg jogosulatlanul átjutni a kapun azonos vagy ellenkező irányban, vagy amikor a berendezés jogosulatlan tárgyat észlel mozgásérzékelési területén belül.

 

 

A BERENDEZÉS KONFIGURÁLÁSA USB CSATLAKOZÓN KERESZTÜL

Az eszköz minden funkciója és üzemi paramétere konfigurálható egy Windows operációs rendszer alatt futó számítógépes program segítségével. Ehhez a berendezést a számítógéphez az USB vagy Ethernet portjához kell csatlakoztatni.

  

 

VÉSZKIJÁRAT

Feszültségcsökkenés esetén a berendezés nyitott pozícióban marad.

 

 

 

RÁCSUKÓDÁS ELLENI VÉDELEM

Minden berendezést elláttunk egy un. Rácsukódás elleni védelemmel,védelemmel, amely megállítja a szárnyak mozgását és hangjelzést ad, ha akadályt észlel. Az esemény után a szárnyak ismételt mozgása csak akkor válik lehetségessé, ha a berendezés egy másik parancsjelet kap.  

Általános leírás - Csatlakozók rendszere

SG1-L

"MASTER" modul

SG1- C

"MASTER" és "SLAVE" modul

SG1-R

"SLAVE" modul

kapuk

 

PÉLDÁK VEZÉRLŐESZKÖZÖKRE*

 vezerlok

KÁRTYAOLVASÓ

VEZÉRLŐPANEL

TÁVVEZÉRLŐ

PC / TABLET

ÉRME ELFOGADÓ ESZKÖZ

* a vezérlőeszközök nem képezik a berendezés részét

 A csatlakozók leírása

 1. az SG1-L "Master" modul és az SG1-C "Slave" modul csatlakoztatása (energiaellátás, irányítás)
 2. az SG1-C "Master" modul és az SG1-R "Slave" modul csatlakoztatása (energiaellátás, irányítás)
 3. az SG1-L "Master" modul csatlakoztatása külső eszközökhöz (lásd a vezérlőeszközökre bemutatott példákat)
 4. az SG1-L "Master" modul csatlakoztatása külső eszközökhöz (lásd a vezérlőeszközökre bemutatott példákat)

 

Működés

 

Egy "MASTER" és egy "SLAVE" modulból álló eszközpár alkot egy belépési pontot, (egy folyosót), így szabályozva a gyalogosforgalmat. Egy-egy belépési pont zárása (gyalogosforgalom nem engedélyezett) illetve nyitása (gyalogosforgalom engedélyezett) egy elektronikusan vezérelt mechanizmus segítségével és a beépített érzékelők segítségével történhet. A "MASTER" modult tartalmazó berendezés hangjelzést ad, ha egy olyan személy próbál átmenni a kapun, aki számára az áthaladás nem engedélyezett (mozgásérzékelés). A berendezés az alábbi üzemmódokban működhet:

 

 • NC üzemmód (úgynevezett "normál esetben lezárt" üzemmód) - a berendezés szárnyai zárva maradnak, mindaddig, míg egy érvényes nyitási jelet nem kapnak (pl. egy kártyaolvasótól, vagy egy érmeelfogadó egységtől); A külső eszköz jelének fogadása után a szárnyak automatikusan nyitnak,, majd az áthaladás megtörténte után bezárnak. Ha nincs érzékelt személyforgalom (mozgásérzékelés), egy bizonyos idő eltelte után a kapu automatikusan visszazár.
 • NO üzemmód (úgynevezett "normál esetben nyitott " üzemmód) - a berendezés szárnyai alaphelyzetben nyitva vannak. A kapu akkor zár be, ha illetéktelen személy próbál meg az adott belépési pontot átjutni. (pl. érvénytelen kártya használata) Ebben az esetben a kapuk hangjelzést is adhatnak. (riasztó jelzés)

Ha a berendezés mozgást érzékel a szárnyaihoz közel, biztonsági okokból hangjelzést ad ki anélkül, hogy a szárnyak megmozdulnának (lezárnának).

A berendezés kezeléséhez egy kézi vezérlőegység is segítheti, melynek segítségével adott folyosó(k) ellenőrzötten nyithatóak, így biztosítva például mozgáskorlátozott személyek, csomaggal utazó személyek, vagy gyermekek, áthaladását az ellenőrzött szakaszon.

Vizuális jelzések (piktogramok) tájékoztatnak a forgalom irányáról, amelyek be- és kikapcsolhatók az áthaladási szakaszon.

A berendezés érzékelő rendszerét - beleértve a mechanikai és az elektronikus rendszert is  - nem úgy terveztük meg, hogy ellenőrizze többek között a mozgáskorlátozott személyek, a csomaggal  utazó személyek, a gyermekek, a 120 cm-nél alacsonyabb személyek,  vagy a részeg személyek mozgását. Ha az eszköz ilyen személyek használják, a berendezés kezelőjének saját magának kell vezérelnie a berendezést (nincs automatikus működés).  

SG_katalogus

KATALÓGUS LETÖLTÉSE

A gyorskapu felépítésének részleteiért tanulmányozza a katalógust!

Pobierz dokumentcję technicznąHASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LETÖLTÉSE

A gyorskapu felépítésének részleteiért tanulmányozza a katalógust!

 DWG FILE LETÖLTÉSE

 

MÉRETEK

meretek

MŰSZAKI PARAMÉTEREK

MODELL:

SG1-L

SG1-C

SG1-R

Tápfeszültség

24 V egyenáram

24 V egyenáram

24 V egyenáram

Maximális teljesítmény

150 W

300 W

150 W

Minimális teljesítmény

30 W

60 W

30 W

Maximális áramfogyasztás

6 A

12 A

6 A

Üzemi hőmérséklet

0 és 50 oC között

0 és 50 oC között

0 és 50 oC között

Tárolási hőmérséklet

-30 és +60 oC között

-30 és +60 oC között

-30 és +60 oC között

IP védelmi fokozat

IP 40

IP 40

IP 40

Maximális üzemi levegőnedvesség-tartalom

85 %

85 %

85 %

Nettó tömeg

~ 160 kg

~ 200 kg

~ 160 kg

A szárnyak nyitási/zárási ideje

~ 1 másodperc

~ 1 másodperc

~ 1 másodperc

A fő berendezésház anyaga

INOX AISI 304

INOX AISI 304

INOX AISI 304

Szárny

12 mm-es edzett üveg

12 mm-es edzett üveg

12 mm-es edzett üveg

 

TOP