BR6-1 Strand beléptető forgókapu

BR6-1Felhasználási terület

1200 mm magas forgókereszt gyalogosforgalom szabályozására, beléptetőrendszerekhez, irányjelzéssel, vészkijárati funkcióval.

Kivitel

A rotor készülhet 1.4301 rozsdamentes acélból vagy pórszort kivitelben. (EN10025:1996) A ház készülhet: rozsdamentes acél kivitelben, Zinkbevonattal vagy pórszórt felülettel. A fedlap zárható, így a vezérlés bekötése, szervizelés csak kulccsal történhet. A padlóhoz rögzítés dűbelekkel történik.

Működés

A forgóvilla mindkét irányból vezérelhető, így lehséges, hogy a gyalogosforgalmat mindkét, vagy csak az egyik irányból ellenőrizzük. A kapu tetején, mindkét végén, piktogrammok mutatják a kapu állapotát: Vörös kereszt jelzi, hogy a kapu zárva van, míg zöld nyíl, hogy szabad az áthaladás. Az elektromechanikus motor teszi lehetővé a csendes, sima működést, illetve biztosítja, hogy a karok a végálláspoziciókba kerüljenek átfordulás után.

Ellenőrzés

Miután a forgóvilla vezérlőegysége érvényes jelet (0V - feszültségmentes kontaktus) kap egy külső rendszertől (pl: Beléptető rendszer) engedélyezi vagy tiljtja a karok elmozdulását (az áthaladást), majd egy visszaigazoló jelzést küld az áthaladás megtörténtéről.

Működési elv

A forgóvilla szabaddá válik, amennyiben a megfelelő vezérlő jelet megkapja. Az elektronikus retesz 10 másodperces időtartamra elenged. Ezen idő alatt a nyitva/zárva státuszt piktogram jelzi ki.

Miután az engedélyezés megtörtént, melyet egy zöld nyíl jelez, a forgóvilla karját a nyíllal jelzett irányba lehet elforgatni.A kapu karjának megtolása után mechanikus rásegítő szerkezet veszi át a karok mozgatását, biztosítva a teljes átfordulást, illetve biztosítva, hogy a kart csak az engedélyezett irányba lehessen elfordítani. Amennyiben a kaput mindkét irányban müködtetjük, a vezérlő elektronikába épített chip tárolja a jeleket, amíg az adott irányba való belépés lehetségessé válik.

A kapu működtethető egy további kapcsolóval is. (Például az épület recepciójáról, vagy biztonsági szolgálat által) Áramszünet esetén a vízszintesen elhelyezkedő kar automatikusan leesik, biztosítva ezzel a szabad áthaladást. A leeső kar opció egy relé segítségével is aktivizálható (Pl: tűzjelző rendszerről érkező jel által)

BR6-1_meretek

Technikai paraméterek

Tápfeszültség: 24V
Max. energiafogyasztás: 120VA
Max. áramfelvétel: 2,5A
Kimeneti relé: Feszültségmentes
Ellenőrző jel: Max 0,5 sec
Működési környezet: -30°C - +50°C
Súly: 120 kg
Relatív páratartalom:

10-80%

IP besorolás: 34

Elektromos kapcsolási rajz

BR6-1_kapcsolasi_rajz

 

ÁTHALADÁS SZÁMLÁLÓ: Megmutatja, hogy hány áthaldás történt a forgóvillán adott időszakban.

PS130 TRANSZFORMÁTOR: 230/24V transzformátor, dobozolva, 230V csatlakozásra kész kábel kivezetéssel, Bus csatlakozási mód lehetséges.

SZÜNETMENTES TÁPEGYSÉG: Biztosítja a folyamatos tápellátást. Feszültségingadozás esetén azonnal akkumulátoros táplálásra vált. Folyamatosan szabályozza a töltési folyamatot, karbantartja az akkumulátort. A tápegység egy falra szerelhető, zárható fém házzal kerül leszállításra, melyben elegendő hely áll rendelkezésre az akkumulátorok elhelyezésére. A fémház ajtaján mikrókapcsoló jelzi, ha a dobozt valaki kinyitja. A tápegység állapotát egy optikai jelzés mutatja.

VÉSZNYITÓGOMB: Leeső kar aktiválásához, kívűre (PL. recepció) elhelyezhető üvegezett vésznyitógomb. (Vész esetén betörhető)

 

BR6-1-MNM - Pórszórt keret és tető. Rotor: 1.4301 (EN10088) szemcsés rozsdamentes acél

BR6-1-ONM - Cink bevonatú keret. A tető és a rotor: 1.4301 (EN10088) szemcsés rozsdamentes acél

BR6-1-NNN - A keret, a tető és a rotor: 1.4301 (EN10088) szemcsés rozsdamentes acél

KATALÓGUS LETÖLTÉSE

PDF formátumban (352 kB)

BR6-1

TOP